Fenntartónk

Miskolc – Tetemvári Református Egyházközség
3525 Miskolc, Palóczy u. 21.
Tel/Fax:  +36 (46) 506-613,

e-mail: reftetemvar@gmail.com
web: https://www.deszkatemplom.hu/

Templom

Kedves Szülők!

 

Önök egy olyan óvodát / iskolát választottak gyermekeik számára, mely a Tetemvári Református Egyházközség fenntartása alá tartozik.

Gyülekezetünk számára nagy öröm, hogy Önök is fontosnak tartják azt, hogy gyermeküket nem csupán jól képzett oktatókra, nevelőkre, de Istenre is rá akarják bízni.

Abban a reményben, hogy az óvodában, ill. az iskolában biztosított hitéleti foglalkozásokon túl egy gyülekezetben megtapasztalható családi légkörre is vágynak, engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassuk Önöknek lelkipásztorunkat és kiscsoportjainkat.

 

Lelkipásztorunk:

Almási Ferenc 2001-ben végzett a Sárospataki Református Teológiai Akadémián, 2013 óta vezető lelkipásztora a gyülekezetünknek. 

Felesége, Almásiné Tar Gabriella a Jókai Iskolában és Óvodában végzi a lelkipásztori szolgálatot, illetve a kereszteléstől iskoláskorig terjedő időszakban segíti, kíséri a gyermekeket, családokat. Kislányuk, Abigél az iskolánkban első osztályos.

 

Kiscsoportjaink:

Baba-mama kör: Hétfőnként 10-11 óra között a Deszkatemplom melletti gyülekezeti teremben tartják alkalmukat Kocsis-Halász Teodóra beosztott lelkész vezetésével. Beszélgetnek anyai-, gyermeknevelési-, családi kérdésekről Isten igéjének fényében, vezetésével. 

Keresztkérdések:

Könnyű vacsorával egybekötött, 11 alkalomból álló előadás- és beszélgetés sorozat azok számára, akik személyesebb hitkapcsolatra vágynak egy kiscsoportban, ahol mindenki „kezdő”. Kéthetente pénteken a templom melletti gyülekezeti teremben 18-20 óráig.

 

 

FeTA (Fejlődő Tanítványok) Köre:

30-as, 40-es korosztály, kb. 15 fő. Alkalmaink csütörtökönként 17-19 óráigig vannak a templom melletti gyülekezeti teremben. Igyekszünk minél mélyebben, alaposabban megérteni, mit akar az Úr üzenni nekünk, mai tanítványainak.

KEK (Kövess Engem Kör):

50-es korosztály, kb. 15 fő. Alkalmaink kéthetente péntek este a gyülekezeti teremben 18-20 óráig vannak. Összejövünk, hogy megosszuk egymással örömeinket, terheinket, és hogy igeolvasás, beszélgetés és imádság által megerősödjünk.

Senior Bibliaóra:

Főként nyugdíjas korosztály, 28 fő. Alkalmaink szerdánként 10-11.30-ig vannak a templom melletti gyülekezeti teremben Almási Ferenc és Kocsis Sándor vezetésével. Az igemagyarázatot beszélgetés követi, aktualizálva azt a mindennapokra, majd a témát filmvetítéssel zárjuk.

 

Ifi:

11-18 éves korosztály. Alkalmaink kedd 16:30-17:30 óráig vannak a parókián. Ige, beszélgetés, játékok. Itt nem csak a Biblia és énekeskönyv kerül elő, hanem a  darts tábla, a ping-pong ütők, és a társasjátékok is. Időnként megesik, hogy  kitakarítjuk a termünket, amit mindig egy közös „mekizéssel” zárunk. Van hogy vattacukrot sütögetünk, van hogy filmezünk  és van, hogy nekivágunk egy jó kis erdei túrának. A csoport vezetője Kocsis Sándor.

Hajnal (Hittel ajánlom Neki a lelkemet)

kb. 8 fő. Főként a Keresztkérdések Kurzust végzettek alkotják, de ajánljuk bárkinek, aki szeretne hitben, bibliaismeretben egy kis alapozást. Az alkalmak kéthetente szerdáként vannak 17:30-19.00-ig a gyülekezeti teremben.

 

 

Fiatal Felnőttek Köre

A 25-35 év közötti fiatalokat célozza meg keddenként 18-tól a parókián.  Alkalmaikon kötetlen beszélgetésekben próbálják elmélyíteni hitüket, jobban megismerni Istent, bátorítani egymást. További  cél a minőségi kikapcsolódás (közös játékok, kirándulás, túrázás), illetve barátságok építése és ápolása.

Állandó istentiszteleti alkalmaink IDE kattintva érhetők el.

 

 

Szeretettel várjuk gyülekezeti alkalmainkra.