THANKSGIVING – HELYI ANGOL NYELVI VETÉLKEDŐ

 

2019. november 28-án, délután 16:00-tól, az eddigi hagyományainkhoz híven, iskolai vetélkedő szervezésével emlékeztünk meg a Hálaadás Napjáról, azaz a Thanksgiving-ről. A vetélkedőre érkező csapatok megtöltötték iskolánk ebédlőjét. Minden felsős osztályból háromfős csapat érkezett a versenyre (a 7.b osztály igazoltan hiányzott). A verseny célja, hogy a felsős, angolnyelvet tanuló diákjaink megismerjék az amerikai hálaadás napjának eredetét, ezzel kapcsolatos szokásait, és játékos csapatversenyben mérjék össze a témával kapcsolatos tudásukat.

A versenyt Harangozó Dóra, iskolánk iskolalelkésze és egyben vallástanára rövid áhítattal nyitotta meg. Ezt követően a csapatoknak 5 feladat megoldásával kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, amiket Minyó Ákosné, Adrienn néni (angoltanár) tervezett és készített elő. A megjelent csapatokat Alvez Da Costa Rhayssa Késsia tanárnő (iskolánk lektortanára) irányította, és vezényelte le a vetélkedőt. A zsűriben Dányi Viktória, Ézsöl Katalin és Horváth Lászlóné angoltanárok javították és pontozták a csapatok feladatlapjait. Idén Gólya Zoltán, iskolánk igazgatóhelyettese, meghívott vendégként tisztelte meg jelenlétével a vetélkedőt, és Farkas Kristóf angoltanító kollégánk sok-sok fotót készített a délután eseményeiről.

Mialatt a zsűri pontozott és a helyezések eldöntésén dolgozott, a tanulók színes papír falevélkékre írták angolul, hogy miért lehetnek hálásak, amiket egyenként ágakra akasztottak. A versenyt – a versenyzők nagy örömére – a jellegzetes hálaadásnapi vacsorával zártuk. Köszönjük az iskola támogatását, a konyhán dolgozó kollégák munkáját, és köszönet minden jelenlévőnek (diákoknak és tanároknak), hogy hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához!

Az első három helyezett csapat:
CSAPAT HELYEZÉS OSZTÁLY
Herceg Jázmin Eszter
Lajgut Attila
Nagy Lili
I.
8.a

Dombovári Luca
Éliás Rebeka Mária
Galambos Anna
II.
6.a

Gulyás Gréta
Repei Hanna
Tóthfalusi Rebeka Judit

III.
8.b

Miskolc, 2019.11.30.
Horváth Lászlóné (mkv.)

Az alábbi képek a verseny pillanatait tükrözik.