THANKSGIVING – HELYI ANGOL NYELVI VETÉLKEDŐ

2022.november 23-án, délután 15:30-tól, hagyományainkhoz híven, iskolai vetélkedő szervezésével emlékeztünk meg a Hálaadás Napjáról, azaz a Thanksgiving-ről. Sajnálatos módon a pandémia idején nem tarthattuk meg rendezvényünket, így még izgatottabban várta mindenki a megmérettetést. A vetélkedőre érkező csapatok megtöltötték iskolánk ebédlőjét. Minden felsős osztályból két-két háromfős csapat érkezett a versenyre. A verseny célja, hogy a felsős, angolnyelvet tanuló diákjaink megismerjék az amerikai hálaadás napjának eredetét, ezzel kapcsolatos szokásait, és játékos csapatversenyben mérjék össze a témával kapcsolatos tudásukat.

 

  A versenyt Kilin-Szikszai Andrea, iskolánk iskolalelkésze és egyben vallástanára rövid áhítattal nyitotta meg. Ezt követően a csapatoknak 5 feladat megoldásával kellett bizonyítaniuk felkészültségüket. A megjelent csapatokat Pintyili-Mió Mónika tanárnő irányította, és ő vezényelte le a vetélkedőt. A zsűriben Dányi Viktória, Ézsöl Katalin, Illés Angéla és Koncsol-Thuróczy Krisztina angoltanárok javították és pontozták a csapatok feladatlapjait. Idén Hajas Sarolta és Gáll Marcell, iskolánk igazgatóhelyettesei, meghívott vendégként tiszteleték meg jelenlétükkel a vetélkedőt, és Horváth Lászlóné angoltanár valamint Farkas Kristóf angoltanító kollégánk sok-sok fotót készített a délután eseményeiről.

 

Mialatt a zsűri pontozott és a helyezések eldöntésén dolgozott, a tanulók színes papír falevélkékre írták angolul, hogy miért lehetnek hálásak, amiket egyenként ágakra akasztottak. A versenyt – a versenyzők nagy örömére – a jellegzetes hálaadásnapi vacsorával zártuk. Köszönjük az iskola támogatását, a konyhán dolgozó kollégák munkáját, és köszönet minden jelenlévőnek (diákoknak és tanároknak), hogy hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához!

 

Miskolc, 2022.11.28.

Minyó Ákosné (mkv.)

 

 

Az alábbi képek a verseny pillanatait tükrözik.