SULIKÓSTOLÓ

Hétkezdő Istentisztelet (ez az esemény a Deszaktemplomban szokott megvalósulni, minden hétfőn az első tanóra idejében. A járványhelyzet miatt jelenleg minden osztály a saját termében – online – vesz részt az Istentiszteleten, mely minden héten más és más osztályból kerül közvetítésre)

 

_________________________________________

 

Tájékoztató a 2021/2022-es tanév beiskolázásával kapcsolatosan

 

Áldás, békesség!

Kedves Szülők! Kedves leendő elsősök!

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy az iskolaválasztás mennyire komoly és jelentőségteljes döntést igényel mind a gyermekük, mind pedig a család életében. Felelősségteljesen és körültekintően kívánják a legoptimálisabb iskolát választani szemük fényének az ismert információk alapján. Ehhez szeretnénk további segítséget nyújtani Önöknek tájékoztatónkkal, melyben a legfontosabb információkat gyűjtöttük össze a megjelölt határidőkkel együtt.

 

A korábbi személyes „Sulikóstoló” elnevezésű rendezvényeink helyett részletes bemutatás sorozatot nyújtunk iskolánkról, a beiratkozásról, programjainkról és végül a leendő elsős tanító nénik is be fognak mutatkozni. Reméljük, hogy elnyerjük tetszésüket és elhívhatjuk gyermeküket egy 8 éven át tartó izgalmakkal, élményekkel és tudással telített útra, melyet a hit megtartó ereje övez.

 

Mit érdemes tudni a beiratkozásról általában?

 

Magyarország Alaptörvénye XVI. cikk (3) bekezdése alapján „A szülők kötelesek kiskorú gyermekükről gondoskodni. E kötelezettség magában foglalja gyermekük taníttatását.”

 

A hatályos jogszabályok alapján lehetősége van a szülőnek, hogy

  • kérelmére gyermeke már hatéves kora előtt megkezdje tankötelezettségének teljesítését, ha az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget korábban eléri, vagy
  • a tanköteles kort, vagyis a hatodik életévét elérő gyermek további egy nevelési évig óvodában maradását kérelmezheti a szülő.

Mindkét esetben a kérelem, a benyújtott dokumentumok és a szükség szerint kirendelésre kerülő szakértői bizottság szakértői véleménye alapján az Oktatási Hivatal dönt 2020. január 1-jétől, utóbb a döntés kérelemre történő visszavonására nincs lehetőség.

 

A 27/2020 (VIII. 11.) EMMI rendelet 4. bekezdés 7. § -a az általános iskolai beiratkozásáról rendelkezik, ahol az Nkt. 50. § (7) bekezdése alapján az iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15–16-án kell beíratni az állami fenntartású iskolákba.

Intézményünk egyházi fenntartású, ezért a rendeletben meghatározott időponttól korábban szervezzük meg a beiratkozást!

Információk és egyéb fontos időpontok:

 

Programok megnevezése Kiegészítés Időpont Linkek
Sulikóstoló 1. Legyél Te is Jókais! kiadvány megjelenése a honlapon, facebook oldalon. 2020. 12. 21. ITT
Tájékoztató Hasznos információk összegzése időpontok megjelölésével. 2021. 01. 21. jelen dokumentum
Sulikóstoló 2. Kisfilmek segítségével bemutatásra kerülnek iskolánk irányultságai, valamint olyan iskolán kívüli elfoglaltságok, amelyekkel színesítjük tanulóink mindennapjait. 2021. 02. 02-től ITT
Jelentkezési lap

és

Szülői kérdőív benyújtása

A jelentkezési lap kitöltése és benyújtása nem egyenértékű a beiratkozással.

A szülői kérdőív kitöltésével megerősíti a szülő a szándékát, hogy gyermekét a Miskolci Jókai Iskolába szeretné beíratni.

2021. 02. 01-jén 8:00 órától

2021. 02. 26-ig

 

Jelentkezési lap kitölthető ITT

 

Szülői kérdőív kitölthető ITT

Sulikóstoló 3. A leendő elsős tanító nénik bemutatkozása. A járványügyi helyzet aktuális rendelkezéseinek megfelelően személyesen vagy online. 2021. 03.12. Elérhető  a lap tetején, vagy IDE kattintva.
Szülői elbeszélgetés A járványügyi helyzet aktuális rendelkezéseinek megfelelően kerül megrendezésre, melyről a honlapunkon tájékozódhat. 2021. 03. 17.

2021. 03. 18.

2021. 03. 19.

Regisztráció márciusban
Kiértesítés a felvételről A felvételről vagy az elutasításról szóló határozatot a jelentkezési lapon feltüntetett email címen küldi meg az iskola. 2021. 03. 31-ig
Elsősök beiratkozása A járványügyi helyzet aktuális rendelkezéseinek megfelelően kerül megrendezésre, melyről a honlapunkon tájékozódhat. 2021. 04. 08.

2021. 04. 09.

A szükséges dokumentumok listáját az igazgatói határozat tartalmazza.

 

A felmerülő kérdések és a további információk tekintetében kövessék honlapunkat vagy forduljanak hozzánk bizalommal a jokaisuli@jokai-miskolc.edu.hu email címen vagy a

+36 (46) 509-683 telefonszámon!

 

Legyél Te is jókais!

Tisztelettel:

Vadasné Joó Katalin

intézményvezető