Pályaorientációs nap

Itt kezdődik a pályafutás

 

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod.
Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. (Zsoltárok 32,8)

 2022. november 4-én pályaorientációs napot tartottunk a Jókais diákoknak. Ezen esemény keretén belül különböző színes, gazdag programon vehettek részt tanulóink. Az egész napos rendezvény célja az volt, hogy az iskola segítséget nyújtson a fiatalok számára a jövőbeli tanulmányokat meghatározó döntésekben.

Ebben nagy segítségünkre voltak azon vendégelőadóink, akik szemléletesen, interaktív módon mutatták be cégüket, valamint azt a hivatást, melyre az Úr állította őket. Bepillantást nyerhettünk a következő szakmákba: lelkipásztor, jogász, rendőr, újságíró, vízügyi szakmák, vasutas, mérnök, energetikus, tűzoltó. Emellett a Spider Mentőcsoport munkáját is megismerhették diákjaink, valamint lovaglásra is volt lehetőség.

Köszönet a Szülői Munkaközösségnek a szervezésért, előadóinknak pedig, hogy szemléletes módon ismertették a diákok számára a választási lehetőségeket. Illetve, hogy megerősítették gyermekeinkben, ahhoz, hogy céljainkat elérjük kitartásra, türelemre és hitre van szükség. Csak így lehet gyümölcstermővé életük.

,,Előtted a küzdés, előtted a pálya, az erőtlen csügged, az erős megállja.

 És tudod: az erő micsoda? – Akarat, mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.”

                                                                                                            (Arany János)