A csokoládé tudorai

Az 5. a osztály tanulói a Mikulás délutánhoz kötötten Csokoládé projektet szerveztek. Az osztályban előzetesen csoportok alakultak, és választott témájukban elmélyedve kutattak. A témák a következők voltak: A csokoládé története; A csokoládé alapanyaga; A csokoládé készítése, csokoládégyártás Magyarországon; Csokoládés érdekességek; Csokoládés receptek; Dalok a csokoládéról.

Színes, érdekes tablók születtek. A képek tanúsítják munkájukat. Megtudtuk, többek között, hogy a fehér csoki nem is igazi csoki; hogy hatalmas csoki szobrok készülnek Szerencsen; hogy régen kakaóbabbal lehetett fizetni és még sok más érdekességet is. Házi csokit kóstoltak, és ők is készítettek a tánc és mulatság közben olvasztott csokoládéból különböző formákat, vagy gyümölcsöt mártogattak a finoman gőzölgő tej- vagy étcsokiba.

0e8e7653-6683-4aa9-bfec-060960e4cd2d 6ca14ddf-d12f-46ff-a060-54e5cda19e08 8e67a084-aaf1-4807-8a49-77a35d75c169 969bfdc9-51bf-4f8b-a313-e548e9eea72d 1116945f-eb7f-4887-8744-22833998b31f 33585511-4dbe-4ffa-bdef-8194eec37e58 c99aea53-506f-4173-9ab6-50fc7dc0abf0