Untitled Document

Jézus, Aki vígasztal, helyreállít, megerősít


Ki Jézus Krisztus? – Ézsaiás 61:1-2.
ARANYMONDÁS

Jézus mondja:
„Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok…és én megnyugvást adok nektek.”
/ Máté 11:28. /

Biztosan mindnyájan voltunk már bánatosak, szomorúak valami miatt. Ilyenkor jól esett, ha valaki megkérdezte hogy vagyunk. Nem úgy, mint az USA-ban, ahol a „How are you?” már nem azt jelenti, hogy valóban érdekli a másikat mi van veled, hanem egyszerű köszönésként használva megy is tovább. Amikor szomorúak vagyunk jól esik, ha valaki meghallgat, tanácsot ad, és vígasztal minket. Talán az volt az egyik legjobb tapasztalatunk ezzel kapcsolatban, hogy valaki azt javasolta: mondjuk el ezt együtt az Úr Jézusnak, mert Ő tud igazán megvigasztalni, és Nála van erre a problémára is a megoldás!
Lehet olyan helyzet is az életünkben, amikor senki nincs mellettünk, és magunkra maradunk a bánatunkkal, félelmeinkkel. Ilyenkor egyedül az Úr Jézus jelenlétére, vigasztalására és támogatására számíthatunk. Ez nem azt jelenti, ha Jézus mellettünk van nem lehetnek bajok az életünkben. Gondoljunk csak a tengeren hánykolódó tanítványok történetére. Volt ugyan vihar, de a viharban is velük volt Jézus, Akit megszólíthattak, és Aki megadta számukra a kimenekedést. Életünk viharaiban mi is így szólíthatjuk meg az Úr Jézust, és kérhetünk Tőle vigasztalást, bátorítást, bűnbocsánatot, erőt és útmutatást.
Mi alapján mehetünk az Úr Jézushoz a bánatunkkal? Az alapján a „programbeszéd” alapján, amit Ő, szolgálata elején Názáretben a zsinagógában felolvasott Ézsaiás próféta könyvéből. A fenti Igében az Úr Jézus arról tesz tanúságot, hogy Őt Isten éppen azért ruházta fel teljhatalommal, hogy bekösse a megtört szívűeket, örömöt adjon a bánkódóknak, a bűn rabságában lévőket megszabadítsa, a gyászolóknak vigasztalást nyújtson. Ha a fentiek közül bármelyik is igaz rád, akkor jöjj bátran Jézushoz! Nála, a te életedre nézve is kész a megoldás, a szabadulás, a vigasztalás. Erre a lépésre, Jézus hittel való megszólítására bíztat az aranymondásunk is. Ő csak egy imádságnyi távolságra van tőlünk. Lépjük meg, hogy megkaphassuk Tőle, az Ő mindent felülhaladó békességét!

Ámen