Újságíró- diákújságíró-palánták találkozója

 Milyenek az újságírók mindennapjai? Mennyi kutatómunka kell egy cikk írásához? A szerkesztőség választja a témát, vagy az újságíró? Milyen téma foglalkoztatja mostanában?  Ilyen, és ehhez hasonló kérdések záporoztak Kégl Ildikó, a Magyar Hírlap Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tudósítója felé.

Az A-LAPOZÓ MÉDIAMŰHELY tagjai kíváncsiskodtak decemberben egy kötetlen beszélgetés keretében az igazi újságíró és újságírás mindennapjairól. Kégl Ildikó mesélt többek között a pályakezdéséről, a Magyar Hírlapnál történő munkájáról, a lapzárta szorításáról, kalandos útjairól a riportok helyszíneire; az újságírás nehézségeiről és szépségeiről egyaránt.

Megtudtuk, hogy nagy odaadással kutatja fel a helyi mestereket, akik még őrzik a régi, ill. különleges foglalkozások titkait, még művelik szakmájukat, és nem is akármilyen színvonalon.

Bepillanthattunk az elkészült könyvébe: a Tárgyiasult gondolatok második kötetébe, amelyben megyénk értékeit gyűjtötte össze.

Az újságíró-palánták az újságírót, mint embert is szerették volna megismerni, még a kedvenc könyve iránt is érdeklődtek. Cserébe a Műhely tagjai is szívesen megosztották olvasási szokásaikat, beszéltek kedvenc olvasmányaikról.

Kellemes, színes délutánt tölthettünk el együtt, amely diáknak és felnőttnek egyaránt élményt nyújtott.

IMG_3113 IMG_3117 IMG_3119 IMG_3120 IMG_3121 IMG_3122 IMG_3125 IMG_3127 IMG_3131 IMG_3132 IMG_3136 IMG_3137 IMG_3144

 

 

Miskolc, 2016. 12. 19.                                                                      Kozma Sándorné