Sport

Iskolai sportélet

Az elmúlt 10 évben hagyományosan jól teljesítünk az iskolai sport tekintetében.
Diákolimpiai versenyeken minden évben részt veszünk. Több mint 150 gyermeket mozgatunk ezzel meg évente átlagosan, amely közel 50 versenyt jelent 8-10 sportágban.

Rendszeresen megjelenünk az egyházi iskolák által szervezett sportversenyeken is. Kimagasló, országos eredményeket érünk el évről-évre labdarúgásban, úszásban, gyorskorcsolyázásban, atlétikában, tornában, duatlonban, mezei futásban,stb.. Sok szép eredménynek örülhetünk megyei és városi szinten is: kézilabda, kosárlabda, floorball, sakk sportágakban.

A tanulóink szívesen vesznek részt ezeken a megmérettetéseken, várják mindig az új kihívásokat, sikerre éhesek . Tanórákon és tanórán kívüli foglalkozásokon is próbáljuk a gyerekeket felkészíteni a soron következő feladatokra. Természetesen nemcsak versenyfelkészítés zajlik a testnevelésórákon, hiszen az elsődleges cél a testmozgás megszerettetése, a megfelelő mozgáskoordináció kialakítása, a betegségek megelőzése (prevenció), az egészségmegőrzés és nem utolsósorban a játék örömének megízlelése. Váljon igénnyé a mindennapos testedzés és érezzék magukat boldognak és kiegyensúlyozottnak a tanulóink.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szabadidős  sporttevékenységekre is. Tömegsport foglalkozásainkon több sportág mozgásanyagával megismerkedhetnek tanulóink. Kosárlabda, labdarúgás, túra, játékos sportfoglalkozásokkal várjuk gyermekeinket délutáni sportfoglalkozásainkon.

Megújult sportpályánk és tornatermünk megfelelő lehetőséget biztosít a sportolásra.